Lam er guds gave til ganen

 

Taginen

Økologisk lammekød fra vores naturafgræssende dyr har en intens smag og fast struktur, der åbner muligheder for himmelske retter med lam. Udover klassiske retter med lam, som for eksempel lammeryg og lammekølle, er lam anrettet i en marrokansk tagine en vidunderlig ting.

Taginen er er en flad gryde med et ikonisk låg og stammer fra Nordafrika. Lammet simrer i gryden med rodfrugter, citroner , appelsiner, og hvad man ellers kan finde på. Det er i virkeligheden kun fantasien, der sætter grænser. Der kan tilsættes en smule vin som fordamper under keglen – det giver en vidunderlig aromatisk ret.

 

Stegepose

Langtidsstegning i en stegepose er også en lækker måde at tilberede lam for eksempel en lammekølle eller lammeryg. Metoden er helt simpel:

Klargør køllen med eller uden nøgleben.
Smør kødet med lidt olivenolie og drys salt og peber over.
Anbring køllen i en stegepose (gigant) med rodfrugter. Undgå kartofler. De smatter.
Kom lidt rødvin i bunden af posen og luk den.
Stegetid ved 100  grader i ovnen er en time per kilo. Sluttemperaturen skal være 72 grader.